söndag 9 november 2008

Cleveland och Jesus

"Cleveland Rocks" är en vanlig slogan bland Clevelands invånare men jag håller inte riktigt med dem. Cleveland är i mitt tycke en skittrist stad som inte rockar det minsta.

Här finns i alla fall ett ca 160 km långt vattendrag, Cuyahoga River, som blev känt på 1960-talet när föroreningar som flöt på ytan vid flera tillfällen fattade eld. Amerikanarna har alltid varit väldigt noga med att ta hand om miljön.


Cuyahoga River on fire.

I Cleveland finns även "Rock n´Roll Hall of Fame som ni inte behöver bemöda er att besöka då de ännu inte brytt sig om att ställa ut något från ett av världshistoriens mest inflytelserikaste band - In Flames.

Apropå absolut ingenting så är det ju faktiskt jul ganska snart. I USA är man världsmästare på att fira jul. Här säljs i särklass mest julpynt per capita i världen. Men det är väldigt få människor som egentligen vet vad vi firar under denna glädjens högtid. De flesta glömmer nog att det är Jesu födelse vi firar och inte tomtens.
Jesus var en kille som föddes i mitten av 1900-talet i ett stall strax utanför Minsk i Vitryssland av en kvinna som hete Babuscka Jelinkova. Han var lite av en superhjälte kan man säga för han kunde tydligen springa på vatten, trolla fram vin och mycket annat. Jesus hade dock fler strängar på sin lyra, han var nämligen författare också. Hans första verk, Gamla testamentet, blev en storsäljare så han bestämde sig ganska snart för att skriva en uppföljare - Nya Testamentet. Dessa sci-fi böcker har till dags dato sålt över 1,5 miljarder exemplar och är de böcker som sålt mest genom alla tider.

En som inte tyckte om Jesus karriärval var hans pappa Gud Jelinkova som var en hård och sträng överstepräst. Jesus fick fly sitt hemland p.g.a sin pappas vrede och hamnade senare i Sverige.
Jesus var rädd och bytte identitet i sitt nya hemland och blev Hans Scheike.


Jesus i sin nya skepnad Hans Scheike.

Dagens limerick:

Det var en ung man från Ohio
som ville se ut som hon Kayo.
Han färga´ sitt hår
och vaxa sitt lår
och smörjde sin kropp in med majo.

Inga kommentarer: